Centrul vechi din Bucureşti revine în atenţia turiştilor străini şi deci a operatorilor din HoReCa: Starbucks a redeschis cafeneaua de pe Lipscani

Autor: Cristina Roşca 26.03.2023

Lanţul american de cafenele Starbucks a redeschis cafeneaua fanion de pe strada Lipscani din centrul vechi al Bucureştiului, un semnal bun pentru zona centrală a Capitalei, care rămăsese fără vlagă în ultimii ani din cauza pandemiei.

Criza sanitară a lovit din plin afacerile din centrul istoric al Bucureştiului, care se bazau mult pe turiştii străini care poposeau cel mai adesea în inima oraşului. Acum că restricţiile au fost ridicate, iar oamenii călătoresc din nou şi şi-au reluat şi obiceiurile de consum, grupul american Starbucks, adus local în sistem de franciză de polonezii de la Amrest, a decis să revină în zonă. Această unitate de pe strada Lipscani a fost inau­gu­rată iniţial la început de 2018, sub un nou concept – Starbucks Reserve –, diferenţa fiind faptul că aici erau servite cafele disponibile în ediţie limitată.

Acum, localul şi-a redeschis porţile. Până la închiderea ediţiei, oficialii companiei nu au răspuns solicitării ZF privind această decizie.

Decizia iniţială a Starbucks de a merge pe strada Lipscani din centrul istoric a venit în contextul în care pe toate pieţele unde brandul este prezent acesta merge în zone centrale şi ultra centrale. Aici sunt şi cei mai mulţi vizitatori. Lanţul de cafenele are în apropiere alte două unităţi, la Hanul lui Manuc şi la Universitate. Fiecare dintre acestea se află la doar câteva minute de mers pe jos. În total, Amrest operează local 55 de cafenele ce sunt prezente în marile oraşe ale ţării.