Se apropie un nou cutremur în lumea crypto: Autorităţile din SUA au luat în vizor Coinbase, cel mai mare exchange crypto din Statele Unite, şi se pregătesc de atac

Autor: Ştefan Stan 23.03.2023

SEC, autoritatea buriseră din SUA, a anunţat Coinbase, cel mai mare exchange de cryptomonede din SUA, că intenţionează să ia măsuri legale împotriva companiei, intensificându-şi acţiunile de reprimare a firmelor din piaţa crypto, scrie WSJ.

Coinbase a declarat că a primit o scrisoare de la SEC, cunoscută sub numele de "Wells notice", în care autorităţile de reglementare spun că, în opinia lor, companiile sau persoanele fizice au încălcat legile de protecţie a investitorilor. Notificările nu sunt definitive, deoarece comisarii agenţiei trebuie să autorizeze orice procese sau înţelegeri de aplicare a legii.

Prin avertizarea Coinbase cu privire la un potenţial proces, SEC se îndreaptă spre unul dintre cele mai mari nume din domeniul cripto, o companie cotată la bursă care a contribuit la aducerea a zeci de milioane de clienţi pe pieţele de monede digitale de la înfiinţarea sa în 2012.

Un proces ar reprezenta cel mai mare pas al preşedintelui SEC, Gary Gensler, pentru a afirma jurisdicţia agenţiei sale asupra cripto. În cazul în care Coinbase ar avea câştig de cauză, acest lucru ar întări afirmaţiile industriei criptografice potrivit cărora dl Gensler a depăşit limitele şi că monedele virtuale nu ar trebui să facă obiectul legilor americane privind valorile mobiliare.