Producătorul portughez de ambalaje de sticlă BA Glass, care deţine fosta fabrică Stirom din Bucureşti, anunţă investiţii de 150 mil. euro în următorii cinci ani în România

Autor: Cristina Bellu 23.03.2023

BA Glass, producător european de ambalaje din sticlă şi singurul producator de recipiente de acest tip din România, care deserveste industria alimentara şi a bauturilor, anunţă că va investi peste un milliard de euro în următorii cinci ani în cele 12 fabrici de producţie pe care le deţine în Europa, din care 150 mil. euro în România.

Grupul, controlat de investitori portughezi, a devenit în 2016 acţionar majoritar al fabricii de ambalaje de sticlă Stirom din Bucureşti, companie pe care ulterior a delistat-o de la BVB, schimbându-i numele în BA Glass România.

Oficialii companiei spun că în fabrica din Bucureşti au fost demarate investiţii de aproape 70 mil. euro  intr-un nou cuptor de sticla, si un depozit de 25.000 de metri patrati, care ulterior urmează să fie extins pana la capacitatea de 55.000 de metri patrati.

„Estimăm că investiţia va fi gata în ultimul trimestru din acest an. Totodata, avem deja un proiect pentru construirea unui alt cuptor, de capacitate mai mare, tot în Bucuresti, acesta urmand sa fie gata în 2025”, spune Sandra Santos, CEO BA Glass.

Aceasta noua etapa de investitii va extinde capacitatea de productie a companiei în sud-estul Europei si totodata va crea noi locuri de munca.

În prezent, în Bucuresti, grupul BA Glass produce circa două milioane de recipiente din sticla pe zi, iar obiectivul grupului este sa îsi dubleze capacitatea de productie în urmatorii trei ani.

BA Glass este unul dintre cei mai importanti jucatori din industria europeana a ambalajelor din sticla, producand peste 11 miliarde de recipiente din sticla anual pentru industria alimentara si a bauturilor, cu vanzari in 70 de tari. Cu 12 fabrici de productie situate in Portugalia, Spania, Polonia, Germania, Grecia, Bulgaria si Romania, grupul are aproape 4.000 de angajati si are o cifra de afaceri in 2022 de aproximativ 1,4 miliarde euro, din care 80 mil. euro în România.

Exporturile catre alte tari reprezintă mai mult de 28% din vanzarile totale ale companiei.