Selina, companie de construcţii din Oradea controlată de omul de afaceri Beneamin Rus, a finalizat procesul de reorganizare şi iese din insolvenţă după 9 ani

Autor: Roxana Rosu 26.03.2023

Selina, constructorul din Oradea deţinut de omul de afaceri Beneamin Rus, a finalizat procesul de reorganizare şi iese din insolvenţă după 9 ani.

Compania a raportat anul trecut o  cifră de afaceri de 100 de milioane de euro şi estimează o creştere de 60% în 2023.

„În ciuda dificultăţilor de pe piaţa construcţiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creştere de 60% a acesteia precum şi realizarea unor proiecte majore de construcţii. Mulţumesc echipei de management Selina, alături de care în ultimii ani am reuşit să dezvoltăm compania şi să obţinem aceste rezultate remarcabile.” a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Tribunalul Bihor a dispus pe 23 martie închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina SRL, parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa construcţiilor, cu consecinţa ieşirii din insolvenţă după aproape 9 ani.

„Beneficiind de o nouă şansă, Selina şi întreaga ei echipă de profesionişti îşi continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură o mie de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 mil. euro anual. Cu acest proces am demonstrat încă o dată că, accesată la timp, insolvenţa salvează un business în declin, îi întoarce pur şi simplu soarta. Gestionat corect şi cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii să depăşească cu bine perioadele dificile.” declară Mariana Boiciuc, Senior Partner CITR Cluj.