ZF Live. Cristina Staiculescu şi Marian Luncaşu, Pedersen & Partners: Industria de executive search este una în creştere, dar trebuie să recuperăm un decalaj de 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America

Autor: Ramona Cornea 27.03.2023

 Cristina Staiculescu: „Avem în continuare nişte lucruri care lipsesc, nişte verigi lipsă în acest lanţ. Două pe care le-am identificat ar fi lipsa conceptului de management interimar şi faptul că nu avem mentalitatea de o a doua carieră”  Marian Luncaşu: „Se spune că industria de executive search este conservatoare, în sensul că cel mai adesea angajăm pe baza experienţei demonstrate şi a rezultatelor deja demonstrate, mai puţin pe baza potenţialului.”

Industria de executive search este una dinamică, în creştere, dar ţările din Europa de Est trebuie să recupereze un decalaj de 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America, a fost una dintre concluziile emisiunii de business ZF Live ce i-a avut drept invitaţi pe Cristina Staiculescu, consultant în cadrul Pedersen & Partners, şi pe Marian Luncaşu, principal, Pedersen & Partners.

„Nu am foarte mulţi ani în industrie, dar cred că deja am putut să capăt o opinie despre unde suntem ca industrie. Nu m-aş referi neapărat la România, m-aş referi la tot sud-estul Europei şi când vorbim de executive search avem un decalaj de vreo 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America. Este o industrie dinamică, în creştere, dar trebuie să recuperăm acest decalaj”, a spus Cristina Staiculescu în cadrul emisiunii.