Pinum Doors & Windows a trecut de 100 mil. lei business şi în 2023 mizează pe vânzări către proiecte de lux şi către operaţiuni de renovare

Autor: Bogdan Alecu 27.03.2023

Cererea pentru uşi şi ferestre la nivel european va creşte în perioada următoare, în condiţiile în care prin PNRR se pot reabilita termic clădiri şi realiza renovări De partea cealaltă, lipsa noilor autorizaţii în Bucureşti şi creditarea greoaie din cauza creşterii dobânzilor mută cererea pe segmentul superior, unde clienţii cumpără cash.

Pinum Doors & Windows, par­te a grupului italian Nusco, con­trolat de familia Nusco, a încheiat anul 2022 cu un venit de peste 22 de mili­oane de euro, o creştere de 30% faţă de anul precedent ca urmare a cererii în creştere înregistrate anul trecut, atât la nivel local cât şi european.

„În 2023 se preconizează o stabi­lizare a pieţei datorită mai multor con­siderente, precum incertitudinea economică şi geopolitică, însă noi ră­mânem optimişti că vom continua tren­dul ascendent al anilor trecuţi. De altfel, 2023 aduce implementarea PNRR şi o mulţime de proiecte ci­vile, precum spitale, şcoli etc., la care Pinum poate contribui. Realizăm şi comercializăm uşi tehnice, tâmplărie PVC şi tâmplărie din aluminiu şi a­ces­tea pot fi implementate în proiec­tele civile din România“, a explicat Fran­cesco Curcio, directorul general e­xecutiv al Pinum Doors & Windows.

De partea cealaltă, din cauza lip­sei de autorizaţii, a mediului impre­dic­tibil cauzat de creşterea dobânzi­lor, scumpirea materialelor de con­struc­ţii şi anularea PUZ-urilor de sec­tor alături de lipsa unui Plan Urba­nistic General actualizat, „tot mai pu­ţini dezvoltatori aleg să con­struiască în această perioadă. Împru­mutul a devenit mai scump pentru români. De altfel, am observat un nu­măr redus de autorizaţii de construc­ţie“, a spus Francesco Curcio.