Compania de servicii IT Optimizor, parte a grupului Bittnet, a încheiat 2022 cu venituri de 7,5 mil. lei, plus 35% an/an şi profit net de 1,8 mil. lei

Autor: Cristina Bellu 27.03.2023

Optimizor, companie specializată în livrarea serviciilor gestionate şi integrate în domeniul IT şi în consiliere privind implementarea de tehnologii digitale şi disruptive, parte a grupului Bittnet, a raportat pentru 2022 o creştere de peste 35% a veniturilor faţă de anul precedent, până la 7,47 mil. lei şi un profit net de 1,8 mil.lei.

În perioda ianuarie-decembrie 2022, marja ebitda s-a majorat cu 28,6% comparabil cu 2021, în  timp ce portofoliul de clienţi s-a dublat.

La evoluţia businessului în 2022 au contribuit mai mulţi factori, printre aceştia numărându-se atât modelul de afacere, automatizarea proceselor de livrare, pieţele în care sunt distribuite serviciile Optimizor, cât şi cererile de servicii de consultanţă şi asistenţă pe fondul noii structuri de telemuncă, din partea companiilor, spun oficialii companiei.

„Creşterile sunt datorate extinderii pe piaţa locală în urma efortului susţinut de a eficientiza procesul de execuţie şi de a reduce costurile asociate acestuia. Pe măsură ce reuşim să adaptăm serviciile noastre pentru piaţa din România, vom fi o opţiune interesantă pentru multe dintre companii”, spune Alexandru Ana, CEO şi cofondator Optimizor.

În 2023, unul dintre cele mai importante obiective ale companiei este lansarea unei platforme destinate IMM-urilor, un proiect care va încorpora expertiza dobândită pe pieţele externe. Platforma va conţine un modul „self service”, prin care angajaţii pot face solicitări IT care sunt prelucrate în mod automat, dar controlat. De asemenea, platforma va pune la dispoziţia companiilor mici şi mijlocii resurse precum instrucţiuni care să îi ghideze pe angajaţi în activitatea lor sau politici IT care includ detalii privind impactul pe care îl au proiectele implementate de Optimizor în modul de lucru al companiilor/angajaţilor. În plus, platforma poate include module suplimentare prin care se gestionează zilele de concediu ale angajaţilor sau evaluările anuale.

Optimizor este o companie antreprenorială de servicii gestionate de IT („IT Managed Services”), înfiinţată în 2016 şi parte a grupului Bittnet din august 2021. Portofoliul clienţilor include atât companii americane, cât şi clienţi locali.