Aurelian Chitez, sales director, Romanian Software: În ultima perioadă am văzut din ce în ce mai puţine poziţii care oferă posibilitatea candidaţilor să lucreze full-remote. Iar oamenii din IT caută să lucreze remote. În zona de IT, noi tehnologii, se recrutează încă foarte greu

Autor: Alexandra Cepăreanu 27.03.2023

Recrutarea este încă greoaie în zona de IT, a spus Aurelian Chitez, sales director, Romanian Software, companie specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii pentru domeniul resurselor umane. El a adăugat că în ultima perioadă tot mai puţine anunţuri de angajare oferă candidaţilor opţiunea de a lucra doar de la distanţă.

„Încă funcţionăm de acasă dar, în ultima perioadă, am văzut din ce în ce mai puţine poziţii care oferă posibilitatea candidaţilor să lucreze full-remote. Iar oamenii din IT caută destul de mult să lucreze remote. În zona de IT, noi tehnologii, se recrutează încă foarte greu”, a spus Aurelian Chitez în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2023.

El a explicat că în urma schimbărilor aduse de pandemie pe piaţa muncii s-a creat o mare presiune pe departamentele de HR din cadrul tuturor companiilor.

„E o preisune pe departamentul de recrutare, presiune care e din ce în ce mai mare. Altă presiune majoră este retenţia - am adus candidatul în companie, dar trebuie să îi ofer o experienţă digitală foarte bună. Apoi, odată ce am închis procesul de recrutare trebuie din nou să ofer o experienţă bună noului angajat. Spre exemplu, în ianuarie a fost un focus major pe zona de modificări legislative, acum am revenit la lucrurile importante, cele care aduc valoare în departamentele de HR.”

 

 

Alte declaraţii

Acum avem 180 de angajaţi şi 22 de poziţii de recrutare deschise pentru noi şi multe poziţii deschise pentru clienţi existenţi. Sunt deschise aceste poziţii de câteva luni, cel mai mare termen este de şase luni, iar în fiecare săptămână colegii de la recrutare publică anunţuri. Avem angajaţi de la 22 de ani până la 60 şi ceva de ani. Acoperim toate generaţiile. Departamentul de HR ţine legătura cu fiecare angajat în parte. Asta a fost prima zonă dezvoltată în pandemie.

Salariu – Am umblat la salariu, da, practic, partea de inflaţie a fost acoperită automat, nu am avut discuţia aceea dintre angajat şi manager. A fost important ca oamenii să simtă stabilitate.

Dacă în pandemie aveam un modul de travel care nu a fost „atins”, după pandemie acest modul a fost cel mai vândut.