(P) Ghid pentru alegerea cămăşilor, piesele vestimentare ce trec testul timpului

Autor: Publicitate 27.03.2023

Cămaşa este o piesă vestimentară care e bine să nu lipsească din nicio garderoba. O cămaşă frumoasă, de calitate, te va însoţi perfect în orice absolut orice context. Este o adevărată piesă de rezistenţă, pentru că are o versatilitate incredibilă. O poţi îmbrăca în completare cu orice şi este un punct de pornire minunat atunci când vrei să îţi creezi o ţinută.

Dacă vrei să îţi completezi garderoba cu o nouă cămaşă şi nu ştii de unde să porneşti, ţi-am pregătit un ghid care să te ajute să te orientezi. Opţiunile de cămăşi damă sunt foarte multe şi variate, aşa că este important să faci o alegere care să nu se bazeze doar pe trenduri, ca să te poţi bucura de ea cât mai mult timp.

Şi, ca să te bucuri de o cămaşă cât mai mult timp, e bine să porneşti de la material. Recomandarea este să alegi materiale cât mai naturale, precum bumbacul şi inul. În funcţie de anotimpul în care vrei să o porţi, bumbacul poate fi o alegere mai potrivită pentru lunile mai răcoroase, pentru că este un material capabil să menţină căldura. La polul opus, inul permite o bună respiraţie, aşa că este un material perfect pentru cămăşi damă pe timp de vară.

Printul cămăşii este şi el foarte important. Cu cât acesta va fi mai simplu, cu atât va fi mai uşor de asortat la mai multe piese vestimentare. Probabil cea mai populară şi „safe” opţiune este camaşa albă de damă. O astfel de piesă îşi va găsi locul lejer în orice ţinută, indiferent de stil. La polul opus, un print cu model floral sau abstract, de altfel opţiuni superbe pentru zilele de vară, va fi mai greu de asortat. Cheia aici este să optezi pentru piese mai simple şi mai uni pentru restul hainelor cu care vrei să porţi cămaşa. Dacă vrei o piesă de tipul „statement”, soluţia de mijloc între cea albă şi cea cu print este o cămaşă monocromă, într-o culoare foarte puternică, care are puterea să te scoată în evidenţă.

Şi, pentru că aminteam de stil, e bine să ştii că nu există niciun stil vestimentar care să nu acomodeze o cămaşă.

Pentru un stil mai elegant şi sofisticat, calitatea cămăşii este cea care va face diferenţa într-o ţinută. Dacă ai nevoie să ai un aspect cât mai formal la serviciu, atunci alege cămăşi damă bine croite, cu nasturi frumoşi şi cusături cât mai bune. Vei obţine un look mai îngrijit şi te vei impune mai uşor, acolo unde situaţia o cere. În cazul unui eveniment mai elegant, precum o gală sau o cină formală în oraş, regula unei croieli perfecte rămâne în picioare, dar aici poţi opta şi pentru croieli inedite precum mâneci bufante sau evazate, gulere cu forme atipice şi chiar şi culori mai îndrăzneţe.

Dacă ai un stil casual, dar ai zile când vrei să adaugi un plus ţinutelor tale, o cămaşă este cea care te va ajuta să obţii efectul dorit. În zilele casual de la birou, poţi opta pentru diverse cămăşi de damă, în combinaţie cu pantofi eleganţi şi blugi. Iar dacă jobul nu îţi impune ţinute, cămăşile tale pot fi şi supradimensionate, cu printuri trăsnite şi croieli ieşite din tipare. Le poţi combina cu blugi, fuste, salopete şi, de ce nu, dacă anotimpul o permite, chiar şi cu pantaloni scurţi. Şi în materie de încălţăminte ai mai multă libertate, poţi combina în orice situaţie casual blugii cu o cămaşă şi cu o pereche confortabilă de încălţăminte sport.

Înainte să faci o alegere, ia în calcul toate lucrurile amintite în acest articol, dar şi trendurile actuale. Dacă nu îţi place să îţi calci hainele, optează pentru materiale lejere şi usucă-ţi cămăşile pe un umeraş. Şi, nu în ultimul rând, gândeşte-te să alegi cea mai bună calitate, pentru că le vei folosi mai mult timp, dar este şi o investiţie în propria ta imagine. Prima impresie va fi mereu importantă, aşa că asigură-te că faci alegeri care să îţi reflecte personalitatea.