Dealul cu Afine, fermă din zona Făgăraş deţinută de antreprenorul Ajay Naqvi şi familia sa, lansează brandul The Blue Renaissance cu care vrea să iasă pe pieţele internaţionale, precum Emiratele Arabe Unite şi Germania, în următoarele 12 luni

Autor: Roxana Rosu 28.03.2023

Dealul cu Afine, fermă din zona Făgăraş, judeţul Braşov, deţinută de antreprenorul Ajay Naqvi şi familia sa, lansează brandul The Blue Renaissance cu care vrea să iasă pe pieţele internaţionale, precum Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatar, Germania, Marea Britanie în următoarele 12 luni.

De la achiziţionarea fermei de afine în 2016, proprietarul a investit aproximativ  1 milion de euro şi a atras fonduri de 800.000 euro de la o serie de investitori internaţionali.

Ferma se întinde în prezent pe 10ha în satul Toderiţa, lângă Făgăraş, iar unitatea de procesare este în judeţul Iaşi.

Anul trecut, familia Naqvi a cumpărat 50% dintr-o firmă românească de procesare a fructelor din Iaşi pentru a-şi creşte capacitatea de producţie de suc la peste 1.000 de sticle pe zi.  

“Având în vedere toată dragostea pe care Dealul cu Afine a primit-o în România şi potenţialul uriaş pe care îl are piaţa globală a băuturilor organice, suntem bucuroşi să anunţăm lansarea produselor noastre de calitate în întreaga lume sub numele The Blue Renaissance. Facem suc 100% din afine, certificat organic, nimic adăugat, nici măcar apă. Aceasta este o declaraţie puternică care i-a atras pe investitorii noştri, dar şi importanţi retaileri din Asia şi Europa de Vest. Industria globală a sucurilor este de aproximativ 150 miliarde de dolari, dar există foarte puţin suc real în acele 150 miliarde de dolari. Acestea conţin în principal apă, zahăr şi concentrate. Am contestat status quo-ul băuturilor din fructe, creând un suc care este atât sănătos, cât şi gustos, fără a adăuga zahăr sau conservanţi. Acesta este motivul pentru care credem că brandul nostru românesc va deveni prima alegere pentru oamenii din întreaga lume  care doresc să trăiască o viaţă sănătoasă”, a declarat Ajay Naqvi, CEO The Blue Renaissance.

Primele ţări vizate pentru extindere în 2023 sunt Emiratele Arabe Unite şi Germania, unde compania intenţionează să vândă sucul de afine şi noile produse dezvoltate de echipa de cercetare şi dezvoltare în acest an, precum alte mixuri de fructe de pădure şi şapte formule de pudre pentru smoothie din afine gata de băut.

„Pe pieţe precum Germania ne vom adresa mai întâi canalelor HORECA, iar în Dubai începem cu farmacii şi cafenele din clinici şi spitale. Vom continua apoi cu lanţuri mari de retaileri şi super retaileri”, anunţă Ajay Naqvi.