ROCA Industry elimină pe 27 martie propunerea de repartizare a profitului din 2022, anunţată pe 24 martie pentru AGA, întrucât ajustările au dus de la plus 2,6 mil. lei la minus 10 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 29.03.2023

Cu aproape 5% scădeau ieri după-amiază acţiunile ROCA Industry (simbol bursier ROC1), primul holding românesc de companii de materiale de construcţii, lansat de ROCA Investments, după ce compania a anunţat într-un convocator că a avut pierderi de 10 milioane de lei în 2022 şi nu un profit de 2,6 milioane de lei, aşa cum a publicat în raportul preliminar din 28 februarie, în condiţiile în care grupul a ajustat valori ale participaţiilor în filiale pentru a fi înglobată în rezultate posibilitatea unor trimestre volatile. 

Pe 28 februarie, ROCA Industry anunţa un profit individual de 2,6 milioane de lei pentru anul 2022. Ulterior, pe 24 martie, compania convoca acţionarii ca să aprobe, printre altele, repartizarea profitului net aferent precedentului exerciţiu financiar. Luni 27 martie, după închiderea bursei, compania a publicat o modificare a convocatorului, prin care a eliminat punctul cu privire la repartizarea profitului, întrucât au fost efectuate ajustări.