Belgienii de la Etex îl promovează pe Andrei Popa în rolul de director general al diviziei de materiale de construcţii Etex Building Performance (Siniat si Promat) pentru România şi regiunea SEE

Autor: Cristina Bellu 29.03.2023

Etex Building Performance (Siniat si Promat România), producător de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi, parte a grupului belgian Etex, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii la nivel global, anunţă numirea lui Andrei Popa în funcţia de director general pentru România şi regiunea SEE, poziţie din care va coordona strategia de creştere a companiei şi extinderea modelului de business pe noi pieţe.

Absolvent al Politehnicii din Bucureşti, Andrei Popa s-a alăturat companiei în urmă cu douazeci de ani, iar în ultimii patru ani a ocupat rolul de Country Sales Manager pentru România şi regiunea SEE.

“Ne propunem să continuăm să ne consolidăm poziţia de producător de materiale de construcţii sustenabile în SEE şi să oferim partenerilor noştri materiale şi soluţii de construire cât mai uşor de pus în operă, care să ofere un mediu de lucru şi de locuit cât mai sigur şi confortabil prin performanţe tehnice superioare” spune Andrei Popa, Director General România & SEE region.

Producătorul de sisteme de gips-carton, gleturi şi tencuieli Etex Building Performance a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 357 de milioane de lei pe piaţa locală, în creştere cu 21% faţă de anul precedent.

Etex exportă plăci de gips-carton, gleturi şi tencuieli în special în ţările din Europa de Sud-Est. Cele 11 ţări în care compania este prezentă sunt Bulgaria, Serbia, Croaţia, Macedonia, Grecia, Albania, Bosnia-Herţegovina, Republica Moldova, Ungaria, Polonia şi Olanda. Compania este membră a grupului Etex, care desfăşoară activităţi în 44 de ţări din Europa, America Latină, Africa, Asia şi Oceania, având peste 17.000 de angajaţi care lucrează în 121 de fabrici.

În România, Etex operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni (judeţul Gorj) şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu (judeţul Cluj).

Compania furnizează produse din ipsos şi sisteme de gips-carton pentru proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale, spitale, centre comerciale şi spaţii industriale. Printre acestea, se numără birourile Ana Tower şi Sema Parc din Bucureşti şi ISHO din Timişoara, stadioanele de fotbal Steaua şi Rapid, halele industriale Takata din Timişoara, spitalele Marie Curie şi Fundeni din Bucureşti.

În 2022, grupul belgian Etex a cumpărat compania Ursa, producătoare de vată minerală de sticlă şi extrudat de polistiren, de la grupul german Xella. În România, compania Ursa este activă de peste 25 de ani, comercializând vată minerală fabricată în Slovenia şi Rusia.