Au venit primele date de la curieri. Peste o treime din valoarea coletelor ramburs trimise în trei luni, de 5 mld. lei, a fost încasată de persoane care nu şi-au declarat veniturile

Autor: Miruna Diaconu 30.03.2023

Companiile de curierat sunt obligate de la 1 ianuarie 2023 să raporteze la ANAF, lunar, toate coletele cu plată ramburs În primele trei luni de la intrarea in vigoare a legii, circa 17 milioane de colete au fost trimise cu plata ramburs, în valoare totală de 5 mld. lei Doar din datele unei companii de curierat, ANAF a identificat 22.000 de persoane care au încasat 1,8 mld. lei prin trimiterea coletelor cu plată ramburs şi care nu şi-au declarat veniturile.

Datele raportate de către com­paniile de curierat la ANAF arată că peste o trei­me din valoarea cole­te­lor ramburs trimise în pri­me­le trei luni din acest an, în valoare totală de 5 mld. lei, a fost încasată de persoane care nu şi-au declarat veniturile. Astfel, Teodor Alexandru Georgescu, directorul general al Direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF, spune că, din datele de la o singură companie de curierat, au fost identificate 22.000 de persoane care au trimis colete cu plată ramburs în valoare de 1,8 miliarde lei şi nu şi-au declarat veniturile.

„Am identificat, doar din datele trimise de către o companie de cu­rierat, 22.000 de persoane fizice care au trimis colete cu plată ramburs, în valoare totală de 1,8 miliarde lei, şi nu au depus nicio declaraţie fisca­lă pentru acei bani“, spune Teodor Alexandru Geor­ges­cu, în cadrul conferinţei Courier & Postal Services Forum 2023.