​Transilvania Investments îşi majorează participaţia în Turism Felix de la 63% la 93%

Autor: Miruna Diaconu 30.03.2023
Fondul de investiţii Transilvania Investments şi-a majorat participaţia în Turism Felix, companie care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix, de la 63% la 93%. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 44 milioane lei.

„Confirmăm încrederea pe care o avem în potenţialul acestei companii ce a probat, în ultimii ani, rezilienţă şi dorinţă de a se dezvolta, cu o viziune proaspătă şi apetit pentru investiţii noi. Tranzacţia ne permite să ducem la un nou nivel strategia pe care am definit-o pentru toate activele pe care fondul le deţine în domeniul ospitalităţii, oferind acţionarilor noştri garanţia că acţionăm pentru a maximiza randamentele obţinute”, spune Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments.

SIF Oltenia a anunţat recent că plănuieşte să îşi vândă pachetul de 29,27% la societatea care administrează complexul din Băile Felix, iar miercuri, 29 martie, sistemul BVB a înregistrat o tranzacţie Deals cu 143,75 de milioane de acţiuni ale companiei hoteliere Turism Felix (simbol bursier TUFE).

Compania Turism Felix deţine cinci unităţi de cazare în staţiunea balneară Băile Felix clasate la două, trei, patru şi cinci stele. Astfel, compania controlează hotelurile International, Termal, Nufărul, Poieniţa, Mureş, dar şi ştrandul Apolo Felix, cât şi complexul Lotus Therm Spa & Luxury Resort.​​