#superstories. Business sportiv. ZF a strâns 40 de copii şi tineri cu vârste între 9 şi 27 de ani care fac sport şi performanţă în România. Eşti o companie din top 1.000 din Bucureşti, Cluj sau marile oraşe? Ai pe cine susţine, ai pe cine să sprijini pentru a fi un viitor campion

Autor: Miruna Diaconu 31.03.2023

♦ Prin rubrica Pariul ZF pe viitorii campioni, ZF a spus povestea a 40 de copii care practică înot, tenis, atletism, baschet, şah, karate, karting, gimnastică aerobică, judo, canotaj, caiac, scrimă şi taekwondo ♦ Copii şi tineri din Tulcea, Suceava, Bucureşti, Cluj, cu vârste între 9 şi 27 de ani, sunt uniţi de pasiunea pentru sport.

ZF a strâns 40 de copii şi tineri cu vârste cuprinse în 9 şi 27 de ani care fac sport şi performanţă în România, reuşind să facă din sport un stil de viaţă.

Ziarul Financiar a început în luna martie 2022 proiectul editorial Business Sportiv, în cadrul căruia se află Pariul ZF pe viitorii campioni, unde prezentăm în fiecare săptămână povestea unui copil sau a unui tânăr sportiv la început pe drumul performanţei în sport.

Eşti o firmă din top 1.000 cele mai mari companii din România? Îndemnul ZF, încă de acum un an, a fost ca fiecare companie din top 1.000 să ia un copil sau o echipă sportivă şi să îi ajute să crească.

ZF a strâns 40 de copii până în prezent care practică înot, tenis, atletism, baschet, şah, karate, karting, gimnastică aerobică, judo, canotaj, caiac, scrimă şi taekwondo. Copii şi tineri din Tulcea, Suceava, Bucureşti, Cluj, cu vârste între 9 şi 27 de ani, sunt uniţi de pasiunea pentru sport şi dorinţa de a ajunge pe cele mai înalte podiumuri ale sportului internaţional. Însă ce mai au ei în comun este şi lipsa finanţărilor, cu câteva mici excepţii, tinerii şi sportivii sunt sprijiniţi financiar de părinţi, pentru care, de multe ori, reprezintă un efort foarte mare. În lipsa sponsorilor sau a sprijinului din partea statului, tinerii sportivi sunt susţinuţi de părinţi.

Una dintre cele mai mari probleme este reprezentată de lipsa sprijinului financiar al copiilor care însă nu au ajuns la rezultate notabile, însă au potenţial.

Cluburile sportive din micile oraşe ale ţării, şi nu doar, duc lupta pentru supravieţuire în lipsa finanţărilor. În oraşe de doar câteva zeci de mii de locuitori, sportul se zbate între viaţă şi moarte, iar balanţa înclină mai mult către a doua variantă, în contextul în care nu există un sprijin financiar constant. Părinţii sunt principala sursă de venit a cluburilor sportive, însă şi oamenii au un nivel de trai mult mai scăzut comparativ cu marile centre urbane, iar de multe ori să îşi trimită copilul la un sport reprezintă un real sacrificiu.

Cu toate acestea, sportivii din marile oraşe se confruntă cu aceeaşi problemă, în funcţie de sportul practicat, costurile cresc substanţial, iar pe măsură ce creşte nivelul la care practică acel sport, cheltuielile sunt şi mai mari.


Ziarul Financiar realizează interviuri cu viitorii campioni pentru a le prezenta povestea şi a-i ajuta să devină vizibili şi în mediul de business, de unde au şansa să atragă sponsorizări. Rubrica Pariul ZF pe viitorii campioni apare în fiecare vineri şi prezintă povestea unui tânăr sportiv la început pe drumul performanţei.