Antreprenori locali. Constructorul CON-A din Sibiu a ajuns la afaceri de 140 mil. euro, plus 10%. Sorin Cristea, director general: „A fost un an rezonabil, dar nesatisfăcător raportat la efortul depus“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.03.2023

♦ În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, Sorin Cristea afirmă că acesta a fost anul trecut similar cu cel din 2021, când compania raportase aproape 600 de salariaţi.

CON-A, unul dintre cei mai mari an­treprenori generali din construcţii din Ro­mânia, specializat în realizarea con­struc­ţiilor industriale, a ajuns în 2022 la o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro, după o creştere de 10% comparativ cu anul precedent.

„Strict din punctul de vedere al re­zul­ta­telor financiare ale grupului CON-A, putem spune că a fost un an rezonabil, ţinând cont de contextul avut, dar totodată nesatisfăcător ra­portat la efortul depus, la resursele alocate şi, nu în ultimul rând, raportat la responsa­bilita­tea care ne revine legal, de ordin social şi ma­te­rial pe toată durata de existenţă a unei con­strucţii“, spune Sorin Cristea, director general la CON-A, aflat în această funcţie din 2006.

Anul trecut a fost o perioadă dificilă, adau­gă el, extrem de impredictibilă în mare parte, în special din cauza greutăţilor generate de lipsa resurselor, a creşterii de nestăvilit a pre­ţurilor materialelor, ale energiei, ale com­bustibilului, ale inflaţiei, dar şi din cauza com­plexităţii proiectelor în derulare corelate cu ter­menele de finalizare stricte asumate con­tractual. Peste toate acestea, s-au adăugat şi de­calajele mari de timp în furnizarea ele­mentelor necesare edificării unei construcţii.