Aurelian Marin, fondator Perpetoo - un „AirBNB“ pentru maşini: Sunt 150 de maşini listate în platformă şi peste 4.000 de utilizatori

Autor: Ioana Nita 31.03.2023

„Cea mai interesantă piaţă nouă pentru noi ar fi Grecia, datorită turismului foarte dezvoltat de acolo, dar în egală măsură luăm în calcul şi Ungaria, Cehia sau Polonia“.

Start-up-ul local Perpetoo, care a dezvoltat o platformă online ce funcţionează ca un „AirBNB“ pentru maşini, oferindu-le utilizatorilor posi­bilitatea de a închiria o maşină direct de la proprietar, şi-a propus să atace şi pieţele externe începând cu anul viitor, acum serviciul fiind disponibil în 12 oraşe mari din România. În total, pe platforma Perpetoo sunt listate 150 de maşini, iar numărul utili­zatorilor depăşeşte 4.000.

„Credem cu tărie că pe măsură ce se maturizează piaţa din România, serviciul va fi din ce în ce mai mult solicitat şi cred că va fi un moment zero când practic va exploda. Vrem însă să mergem cu acest serviciu şi într-o primă altă ţară. Analizăm două sau trei pieţe din care să ne hotărâm la una. În momentul de faţă, cred că cea mai interesantă pentru noi ar fi Grecia, datorită turismului foarte dezvoltat de acolo, dar în egală măsură luăm în calcul şi Ungaria, Cehia sau Polonia“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Aurelian Marin, proprietar al agenţiei Paradis de Vis din Constanţa şi fondator al Perpetoo. El a adăugat că cel mai probabil echipa Perpetoo va începe demersurile de extindere din toamnă, planul fiind să lanseze serviciul într-o nouă piaţă înainte de vara anului 2024 pentru a profita de sezonul de vară în care se fac cele mai multe concedii.