Bogdan Putinică, director general, Microsoft: România trebuie să acorde prioritate atât inovaţiei, cât şi dezvoltării infrastructurii şi competenţelor digitale

Autor: Adrian Seceleanu 31.03.2023

Sectorul IT este pe cale să ajungă la o pondere de 10% din PIB în anul 2025, dar pentru ca potenţialul să fie valorificat la maximum este nevoie ca România să acorde prioritate atât inovaţiei, cât şi dezvoltării infrastructurii şi competenţelor digitale, a spus în cadrul evenimentului Microsoft Envision România, Bogdan Putinică, director general al subsidiarei locale pentru compania americană.

„Tehnologiile digitale precum cloudul, inteligenţa artificială sau big data reprezintă calea către succes. Pentru a valorifica pe deplin potenţialul transformării digitale şi a impulsiona creşterea economică durabilă, România trebuie să acorde prioritate atât inovaţiei, cât şi dezvoltării infrastructurii şi competenţelor digitale. Microsoft va continua să fie un partener de digitalizare pentru România, susţinând-o în a deveni un lider regional din acest punct de vedere“, a spus Putinică.

Lideri din mediul de afaceri şi antreprenori din România, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanţi ai sectorului public, precum şi ai companiei Microsoft, au discutat în cadrul evenimentului despre oportunităţile pe care România le are din perspectivă digitală, dar şi despre modalităţile prin care pot fi abordate provocările aduse de o economie şi societate în continuă schimbare.