Degringoladă pe piaţa RCA. Proiectul de limitare a tarifelor RCA a fost amânat din nou, iar preşedintele ASF a fost chemat la guvern

Autor: Mircea Nica 31.03.2023

Proiectul de limitare a tarifelor RCA, după ce a fost modificat în urma criticilor puternice din partea asigurătorilor, brokerilor şi instituţiilor care trebuia să-l avizeze, acum a fost amânat de guvern, iar Nicu Marcu, preşedintele ASF, a fost chemat din nou la guvern.

Odată cu insolvenţa Euroins România, piaţa RCA a fost aruncată într-un nou haos, după ce nici măcar nu a avut timp să digere precedentul faliment al City Insurance din urmă cu aproape un an şi jumătate. Deşi nimeni nu a fost tras la răspundere, din nou, pentru alte sute de milioane de euro care vor fi plătiţi de români, guvernul a decis miercuri, când proiectul de limitare a tarifelor RCA trebuia să fie aprobat, să-l amâne pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni.

„Ceea ce se întâmplă pe piaţa RCA nelinişteşte foarte mulţi cetăţeni. Pentru mulţi dintre români, inclusiv pentru noi, este greu de înţeles ceea ce s-a întâmplat

într-o perioadă atât de scurtă de timp, când două societăţi de asigurări au intrat în insolvenţă sau au dat faliment“, spunea miercuri Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.