Cine participă luni în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în rezidenţial '23: Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei responsabil de transporturi şi administraţia străzilor

Autor: Bogdan Alecu 31.03.2023

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Municipiului Bucureşti, căruia i-au fost delegate atribuţii privind Direcţia Transporturi şi Administraţia Străzilor, participă luni, 3 aprilie în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în rezidenţial '23.

Printre proiectele coordonate de Stelian Bujduveanu a fost implementarea noului sistem de parcare din Capitală, cu aplicaţii şi tarif unic de 5 lei pe oră, respectiv 30 de lei pe zi, alături de crearea de noi locuri de parcare.

El a anunţat pe 22 martie noul proiect de modernizare a infrastructurii de transport public şi în acest an.

„Peste 2 miliarde de lei sunt alocate pentru lucrări de modernizare a şinelor de tramvai, iar alte 300 milioane de lei au fost deja alocate STB pentru lucrări de modernizare a flotei de transport”, a spus Stelian Bujduveanu.

Pe 22 martie s-au deschis ofertele depuse de câteva mari consorţii în construcţii, la licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru modernizarea şinelor de tramvai. Este vorba despre lucrări de reabilitare a aproximativ 50 km de cale de rulare a tramvaielor.

Distinct de acest proiect de investiţii, STB va începe lucrările de modernizare a liniei 5, pe Bd. Barbu Văcărescu, tronsonul cuprins între Bd Aerogării şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

„După desemnarea câştigătorilor vor începe lucrările de proiectare (şase luni) iar apoi execuţia (maxim 12 luni). Proiectul de investiţii este împărţit în 15 loturi şi va rezolva probleme din zone precum Lizeanu, Bd. Barbu Văcărescu, Calea Călăraşi şi Bd. Pache Protopopescu Pe noile tronsoane modernizate vor circula numai tramvaie noi”, a explicat Stelian Bujduveanu.

De asemenea, tot în martie viceprimarul a anunţat planul de modernizare a bdului Dimitrie Pompeiu, una dintre cele mai active zone de business din Capitală, unde lucrează deja zeci de mii de corporatişti.

„Proiectul de investiţii: Reconfigurarea infrastructurii de transport în zona Dimitrie Pompeiu - Fabrica de Glucoză - Şoseaua Pipera înseamnă construirea unei noi linii de tramvai pe întreaga lungime a B-dului Dimitrie Pompeiu pentru a conecta liniile de tramvai 16 şi 36 cu linia 5. Noua cale de rulare se va construi între Platforma Industrială Pipera şi B-dul Barbu Văcărescu. De asemenea, vizează lărgirea la două benzi a B-dului Dimitrie Pompeiu. B-dul va fi practic reconfigurat şi va avea două benzi pe sens pe întreaga lungime (1.7 km), linie de tramvai, piste pentru biciclete şi trotuare.”, a subliniat viceprimarul. Proiectul va mai include şi realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride în zona B-dului Dimitrie Pompeiu. Amplasamentul propus pentru construirea parcării este zona adiacentă B-dului Dimitrie Pompeiu. În plus, va include şi construirea unui nou drum care va conecta Şoseaua Pipera, B-dul Dimitrie Pompeiu şi Şoseaua Fabrica de Glucoză.