Constantin Hazarian, Comisia de Urbanism CGMB: Puţini ştiu că Primarul General a dorit blocarea şi anularea PUZ Inel Median

Autor: Alex Ciutacu 03.04.2023

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a încercat să blocheze şi să anuleze şi documentul cunoscut drept PUZ (Plan Urbanistic Zonal) Inel Median, a declarat Constantin Hazarian, preşedintele Comisiei de Urbanism din CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucureşti), în cadrul conferinţei ZF Tendinţe în Piaţa Rezidenţială 2023.

„Referitor la dezvoltările care au loc pe baza PUZ Inel Median, cred că puţini dintre dumneavoastră ştiu că Primarul General a dorit blocarea şi anularea acelui PUZ. Noi am reuşit să scoatem de pe ordinea de zi proiectul care prevedea suspendarea şi anularea PUZ Inel Median, dar cred că toate problemele care sunt la ora actuală în acest domeniu, nu sunt doar din acest mandat, şi pleacă de la lipsa unei implicări a administraţiei locale, atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, în ceea ce a însemnat dezvoltarea spaţială şi geometrică a acestui oraş”.

Constantin Hazarian, membru PNL, spune că a fost de acord în primă fază cu decizia Primarului General de a bloca PUZ-urile la nivelul Capitalei, însă poziţia sa şi a colegilor săi s-a schimbat.

„Doi ani jumate l-am pistonat pe Primarul General să deblocheze PUG (Planul Urbanistic General). Una dintre condiţiile pentru care PNL a votat suspendarea PUZ pentru un an de zile a fost cu promisiunea că se va face o analiză punctuală, o intervenţie chirurgicală asupra acelor PUZ-uri în această perioadă de un an de zile şi, concomitent, se va debloca PUG”.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului: