Proiect european de peste 8 mil. lei pentru modernizarea străzilor din municipiul Slatina, judeţul Olt

Autor: Laurentiu Cotu 04.04.2023

Primăria municipiului Slatina, judeţul Olt, a finalizat implementarea unui proiect european de aproximativ 8,3 mil. lei (circa 1,7 mil. euro), ce a presupus modernizarea a două străzi pe care circulă transportul public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale. Proiectul implementat de autorităţile locale prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 a vizat modernizarea străzilor Văilor şi Vintilă Vodă, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia.

Lucrările de modernizare a străzii Văilor au constat atât în refacerea carosabilului, cât şi a trotuarelor, precum şi în amplasarea de elemente de siguranţă pentru pietoni şi biciclişti. Totodată, a fost realizată şi o pistă pentru biciclete cu lăţimea de 1,2 metri, ce va completa traseul de piste care va fi creat printr-un alt proiect finanţat în cadrul POR 2014-2020. Acesta presupune realizarea a 14 km de piste pentru biciclete şi are termen de finalizare sfârşitul acestui an. 

În ceea ce priveşte strada Vintilă Vodă, aici s-au desfăşurat lucrări de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea trotuarelor, au fost amplasate elemente de siguranţă rutieră şi a fost refăcut carosabilul pentru transportul public şi pentru pista care va fi creată prin proiectul privind realizarea infrastructurii pentru biciclete.