Familia Paraschiv, care deţine Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători din producţia de carne, intră pe piaţa ouălor bio cu brandul La Provincia. „Piaţa va creşte accelerat.“

Autor: Florentina Niţu 06.04.2023

Grupul Carmistin, controlat de familia Paraschiv, ce cuprinde peste 20 de companii active în producţia de carne de pasăre, creşterea porcilor, creşterea bovinelor, dar şi în producţia de cereale, intră pe piaţa ouălor bio cu brandul La Provincia, mizând pe cererea crescută a românilor pentru produse sustenabile şi cheltuielile de circa 300 mil. euro anual pe produsele bio.

„Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arătat faptul că piaţa noastră de ouă bio nu este destul de reprezentată şi că există o cerere semnificativă pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-um­brelă La Provincia, adăugând ouăle bio“, a spus Andrei Brumaru, CEO al Carmistin.

El a completat că piaţa produselor bio nu este astăzi foarte bine dezvoltată pe plan local, din cauza preţurilor mai mari, dar crede că acesta este trendul spre care se îndreaptă lumea şi „noi ne dorim să fim printre primii care merg în direcţia aceasta“.