Un cadru didactic din învăţământul preuniversitar lucrează teoretic, în medie, cu 14 elevi. În oraşe însă clasele ajung frecvent la 30 de copii

Autor: Ramona Cornea 23.04.2023

În anul şcolar 2021 - 2022, cel mai redus raport al număr de elevi per profesor din întreg sistemul de învăţământ s-a înregistrat în învăţământul gimnazial din mediul rural: de opt elevi la un profesor.

Un cadru didactic din învăţă­mântul preuniversitar din Româ­nia este responsabil, în medie, de 14 elevi, arată un raport despre învăţământul preuni­ver­sitar realizat de Ministerul Educaţiei.

„În comparaţie cu anul şcolar anterior, numărul elevilor ce revine unui cadru didactic a rămas relativ constant la majoritatea nivelurilor de învăţământ. De asemenea, a rămas constant raportul de 14 elevi la un cadrul didactic pe ansamblul învăţă­mân­tu­lui preuniversitar”, scrie raportul citat. Cel mai mare raport al numărului de elevi per cadru didactic este în învăţă­mântul primar, de 18 elevi per dascăl. Cel mai scăzut raport este de 10 elevi pe cadru didactic şi se înregis­trează în cazul învăţământului gim­nazial.