Revenire spectaculoasă pe piaţa auto: Veniturile Renault au crescut cu 30% în primul trimestru al anului 2023, datorită creşterii vânzărilor şi a preţurilor

Autor: Andrei Şerbănescu 20.04.2023

Renault a anunţat joi că veniturile firmei au crescut cu 30% în primul trimestru al anului curent, datorită unei reveniri a vânzărilor şi a creşterii preţurilor, raportează CNBC.

Stimulat de lansarea mai multor modele premium, printre care versiunea electrică a modelelor Megane, Arkana şi Austral, grupul a înregistrat o creştere de 14,1% a vânzărilor în perioada menţionată, la 535.000 de unităţi, după patru ani consecutivi de scăderi.

Veniturile s-au situat la 11,5 miliarde de euro (12,60 miliarde de dolari), faţă de predicţiile analiştilor de 11,08 miliarde de euro.

Constructorul auto, care a fost afectat mai puternic decât majoritatea rivalilor de criza Covid-19 şi de lipsa cipurilor la nivel mondial, se află în plină redresare, mizând pe avântul vehiculelor electrice pentru a creşte profiturile.

Compania franceză plănuieşte o lansare a versiunii SUV a modelului Espace, o restilizare a best-seller-ului Clio, alături de lansarea altor 12 modele noi în 2024.

Renault şi-a confirmat ţintele pentru 2023, cu o marjă operaţională a grupului văzută la cel puţin 6% şi un flux de numerar liber operaţional în sectorul auto de cel puţin 2 miliarde de euro.

Vânzările globale ale companiei în Europa au crescut cu 27,3% în primele trei luni ale anului, depăşind o creştere medie de 16,2% pentru piaţă.

Renault, unul dintre primii participanţi la cursa pentru vehicule electrice, care apoi s-a luptat în faţa creşterii spectaculoase a Tesla, a declarat la începutul acestei săptămâni că va revizui preţurile la nivel mondial, după ce rivalul său american a redus preţurile în Statele Unite, China şi Europa.

Anul trecut, Renault s-a clasat pe locul al treilea în topul vânzărilor de vehicule electrice în Europa, după Tesla şi Volkswagen.