Reputaţia Twitter suferă lovitură după lovitură: Utilizatorul care a inventat hashtag-ul a părăsit platforma, spunând că aceasta „merita un tratament mult mai sănătos decât cel primit în ultimele şase luni de activitate”

Autor: Andrei Şerbănescu 20.04.2023

Utilizatorul responsabil pentru utilizarea hashtag-urilor pe Twitter a părăsit platforma, spunând că aceasta a fost gestionată greşit sub conducerea lui Elon Musk, scrie Business Insider.

Chris Messina, care în 2007 a sugerat ca Twitter să înceapă să folosească hashtag-uri pentru a organiza tweet-urile în funcţie de subiect sau eveniment, şi-a luat adio de la site în acest weekend, după ce şi-a pierdut insigna de verificare. Twitter a declarat că va începe să elimine luna aceasta insignele de verificare, utilizatorii care doresc să le păstreze fiind nevoiţi să înceapă să plătească 8 dolari pe lună pentru un abonament Twitter Blue.

„Alegerea mea nu este o consecinţă a pierderii insignei, ci este un rezultat direct al modului în care platforma a fost administrată recent. Twitter merita mult mai multă consideraţie decât a primit în ultimele şase luni", a scris Messina pe Twitter, potrivit The Verge. Contul său este acum privat.

De când Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, în octombrie, personalul companiei a fost concediat în proporţie de 80%, evaluarea sa a scăzut la mai puţin de jumătate din preţul de achiziţie, a suferit mai multe întreruperi care au afectat mii de utilizatori şi a înregistrat un exod al agenţilor de publicitate.

În ceea ce priveşte hashtag-urile, Musk a declarat cu francheţe că nu este un fan al acestora.

Între timp, Messina a ezitat să ofere vreun comentariu agenţiei Insider cu privire la decizia luată.