Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea în vânzarea întregii sale participaţii la companiile deţinute de ENEL în România

Autor: Roxana Rosu 24.04.2023

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea în procesul de vânzare a participaţiei sale minoritare deţinute în E-Distribuţie Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distribuţie Dobrogea S.A., E-Distribuţie Banat S.A. şi ENEL Energie S.A..

„Această tranzacţie a fost una excelentă, realizată de Fondul Proprietatea pentru un activ interesant care făcea parte din portofoliul său de foarte mult timp. Tranzacţia a fost cu atât mai remarcabilă cu cât a fost realizată pe fondul climatului dificil de pe piaţa de energie. Ne bucurăm că am putut lucra din nou cu echipa de la Fondul Proprietatea pe un proiect important”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de Fuziuni şi Achiziţii al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a furnizat consultanţă juridică în această tranzacţie este formată din Alexandru Bîrsan (partener), Cristina Filip (managing partner), Andreea Bănică (senior associate) şi Larisa Jurca (associate).