Reportaj ZF la Politehnică, unde a avut loc PoliFest 2023, la care inclusiv brokeri de la BVB şi-au căutat angajaţi. „Interesul studenţilor pentru bursă este încurajator. Tinerii sunt curioşi şi dornici să înveţe“

Autor: Alexandra Matei 27.04.2023

Studenţii au venit cu întrebări legate de oportunităţile de carieră şi internship-uri, dar şi despre cum pot aplica ceea ce învaţă la facultate într-un context practic Ediţia din acest an a PoliFest a fost, de altfel, o oportunitate pentru studenţii de la Politehnică de a-şi găsi programe de practică sau chiar joburi în cadrul unor companii listate la BVB.

Pe parcursul a trei zile, între 20 şi 22 aprilie, la Universitatea Politehnică din Bucureşti a avut loc târgul de joburi PoliFest, ediţia a XII-a, la care câteva zeci de companii şi-au căutat viitori colegi printre viitorii ingineri ai ţării.

Însă prezenţa mai exotică în rândul acestor companii a fost inclusiv cea a TradeVille şi Prime Transaction, două societăţi de intermediere bur­sieră care la fel ca alte companii au nevoie nu doar de forţă de muncă nişată pe domeniul în care activează, ci şi de alte specialităţi - IT sau inginerie. Iar asta în contextul în care brokerii trebuie să se digitalizeze şi mai mult pentru a ţine pasul cu platformele de tranzacţionare extrem de agresive în promovare. ZF a luat pulsul acestui eveniment pentru a vedea ce vor brokerii de la viitorii ingineri, dar şi ce aşteptări au studenţii de la Bursa de Valori.