Tiberiu Moisă, director general adjunct, Banca Transilvania: „Sistemul privat de sănătate va trage după el, ca o locomotivă, şi sistemul public“. Zona Clujului a avut o evoluţie accelerată din perspectiva dezvoltării pieţei private de sănătate. Resursa medicală este în continuare o provocare pentru sistemul de sănătate, de stat sau privat

Autor: Georgiana Mihalache 14.05.2023

Atractivitatea unei ţări este legată şi de modul în care funcţionează sistemul de sănătate, iar în România s-au făcut mulţi paşi spre dezvoltare, mai ales în zona medicală privată. Aceste investiţii din privat vor trage după ele şi dezvoltarea în zona de stat, mai ales în contextul în care pacienţii au aşteptări, crede Tiberiu Moisă, director general adjunct, Banca Transilvania.

El a fost prezent la evenimentul „ZF/BT Health. Sănătatea, în prim-plan. Cum arată piaţa medicală la ni­vel local?“, organizat de Ziarul Finan­ciar şi Banca Transilvania. Eveni­men­tul organizat la Cluj-Napoca a fost pri­mul dintr-o serie de conferinţe în care aducem la aceeaşi masă antre­pre­norii din Sănătate pentru a vedea cum este piaţa medicală şi ce soluţii sunt la problemele cu care se con­fruntă.