ZF/BT Private Health. Medicul Sorina Răduţiu, fondatoarea clinicii Recardio de recuperare cardiovasculară: „Dacă lucrezi într-o specialitate medicală care îţi permite să te dezvolţi, întoarcerea acasă nu are nicio legătură cu partea financiară“

Autor: Mirabela Tiron 02.05.2023

Sorina Răduţiu s-a întors în ţară după 11 ani în care a profesat în Franţa, unde a activat în al doilea centru de transplant cardiac.

Medicul cardiolog Sorina Răduţiu, fondatoarea clinicii Recardio de recuperare cardiovasculară din Cluj-Napoca, care a lucrat 11 ani în stră­i­nătate, spune că întoarcerea me­di­cilor acasă nu are legătură cu partea financiară, atâta timp cât medicul găseşte un sistem în care se poate dezvolta.

„Fac parte din acea categorie de medici care s-au întors în ţară după 11 ani în care am profesat în Franţa, unde am activat în al doilea centru de transplant cardiac. Întoarcerea în Ro­mânia nu are nicio legătură cu partea financiară, cel puţin în ceea ce mă priveşte pe mine. Dacă lucrezi într-o specialitate care îţi permite să te dez­volţi, indiferent dacă este o specia­litate medicală sau chirugicală, întoarcerea acasă nu are nicio legătură cu partea financiară deoarece în România zile­lor noastre există o cerere de medici în toate domeniile şi toate localităţile“, a spus medicul cardiolog Sorina Rădu­ţiu. Ea a fost prezentă la evenimentul „ZF/BT Health. Sănătatea, în prim-plan. Cum arată piaţa medicală la nivel local?, organizat de Ziarul Financiar şi  Banca Transilvania“. Evenimentul organizat la Cluj a fost primul dintr-o serie de conferinţe în care aducem la aceeaşi masă antreprenorii din sănă­tate pentru a vedea cum este piaţa medicală şi ce soluţii sunt la proble­mele cu care se confruntă.