Octavian Macovei (73 ani) renunţă la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie Electromagnetica şi la cel de director executiv al companiei

Autor: Roxana Rosu 02.05.2023

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica (simbol bursier ELMA) a anunţat marţi că Octavian Macovei a renunţat la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie şi la cel de director executive al companiei.

Octavian Macovei (73 ani) a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, specializarea Radiotehnica (1975) şi a fost Director Tehnic al Electromagnetica din 1999 şi  Director Marketing - Export în perioada 1997-1999.

”Electromagnetica multumeşte domnului Octavian Macovei pentru profesionalismul, dăruirea şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru buna colaborare cu ceilalţi membrii ai Comitetului de Audit, ai Consiliului de Administraţie şi ai conducerii executive pe întreaga perioada a mandatului”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Fondată în 1930 sub denumirea de “Standard Electrica Romană”, societatea Electromagnetica a fost principalul producător de echipamente de telecomunicaţii din România.

În 2022, compania a raportat un profit net de 25,2 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 16,1 milioane de lei în 2021, în contextul în care cifra de afaceri a fost cu 32% mai mică, de 231,5 milioane de lei.

Compania are 124 milioane de lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 28,16% de SIF Oltenia şi în proporţie de 24,12% de Asociaţia PAS Electromagnetica.