Radu Burnete, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, analizează raportul Băncii Mondiale privind sistemul de taxe din România.”Nu putem face o reformă a sistemului fiscal fără o reformă a administraţiei fiscale pe care am tot amânat-o. Gradul de informalitate şi de evaziune din economie trebuie să scadă”

Autor: Roxana Rosu 02.05.2023

Radu Burnete, director executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, a comentat, într-o postare pe Facebook, raportul Băncii Mondiale despre reformarea sistemului de taxe din România, una dintre concluziile emise de el fiind că gradul de informalitate şi de evaziune din economie trebuie să scadă, iar echitatea nu poate veni doar din nivelul cotelor de impozitare dacă mereu există părţi semnificative ale economiei la gri şi negru care nu îşi plătesc taxele.

”Raportul are 100 de pagini, nu am cum să-l rezum, dar las mai jos ce mi-a atras atenţia, fără să intervin editorial. O fi bine, o fi rău, o fi corect asta este pentru altă postare/discuţie. Doar două remarci de la mine la final. Deci din concluziile Băncii Mondiale:

Nu e un rezumat perfect. Sper să avem raportul public pentru toată lumea şi să discutăm pe el cât mai curând. Cele două idei pe care aş vrea eu să le subliniez fără a intra pe fond: