Din culisele uneia dintre cele mai mari tranzacţii din România din 2023: 45 de investitori au fost interesaţi de NetRom din Craiova. Opt au depus oferte, iar câştigătorul, fondul Investcorp, a plătit peste 100 mil. euro pentru pachetul majoritar. Acţionarii fondatori – Mircea Negrilă din România şi Adrian Johan In’T Veld din Olanda – au păstrat pachetul minoritar.

Autor: Cristina Roşca 04.05.2023

Tranzacţia ce a vizat furnizorul de servicii de software NetRom, cu sediul în Craiova, a fost semnată în decembrie 2023 şi finalizată în primele luni din acest an

Fondul de private equity Investcorp, fondat în 1982 în Bahrein, dar care astăzi are bi­rouri şi în SUA, Marea Britanie, China sau Singapore, a cum­pă­rat pachetul majoritar de acţiuni în ca­drul fur­nizorului de servicii de software NetRom, cu sediul în Craiova. Tranzacţia a avut o valoare de peste 100 mil. euro, spun sur­sele ZF din piaţă, valoare ce o po­ziţionează între cele mai mari din acest an. Deal-ul a fost semnat în decembrie 2022, dar finalizat în primele luni din acest an.

Compania NetRom Software a fost fondată în 1999 de către românul Mircea Negrilă şi de către Adrian Johan In’T Veld din Olanda. Ei au avut încă de la început o serie de silent partners, persoane fizice, care însă s-au din business în 2019, la două decenii de la fondarea afacerii.