Georg Kloos, de origine germană, a investit 12,5 mil. euro într-o crescătorie de peşte şi într-o fabrică de procesare în Ostroveni, judeţul Dolj, unde produce anual, sub brandul Fishmann, peste 500 tone de produse procesate din somn şi somon

Autor: Alexandra Matei 08.05.2023

Întregul proiect, care cuprinde crescătoria şi fabrica de procesare, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare Portofoliul Fishmann cuprinde circa 20 de produse, printre care se numără creme tartinabile, chiftele de peşte, minisalam sau file proaspăt sau afumat Circa 80% din producţie merge către export în Austria, Germania şi Elveţia.

Georg Kloos, un antreprenor de origine germană, a investit 12,5 mil. euro într-o crescătorie de peşte şi într-o fabrică de procesare în comuna Ostroveni din judeţul Dolj, unde produce anual peste 500 de tone de produse procesate din somn şi somon sub brandul Fishmann.

„Creştem somn african şi somon. Este o acvacultură în care nu folosim deloc antibiotice. Facem creştere şi pro­cesare în aceeaşi locaţie, fără a a­vea influenţe din afara lanţului regio­nal. Avem propria crescătorie, în ace­eaşi locaţie în care se află şi fabrica de procesare. Întregul proiect, care cu­prin­de crescătoria şi fabrica de proce­sare, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare“, a spus pentru ZF Georg Kloos, director general, Fishmann.