Japonezii de la Tamura, care produc componente electronice, vor crea 300 de locuri de muncă într-o fabrică la Feteşti-Gară, judeţul Ialomiţa. Fabrica va produce încărcătoare de baterii pentru scule electrice, iar investiţia totală va depăşi 20 mil. euro

Autor: Alexandra Matei 09.05.2023

♦ Începerea producţiei în noua fabrică este programată pentru noiembrie 2024.

Tamura Corporation, companie lis­tată pe piaţa principală a bursei de valori din Tokio şi unul dintre cei mai mari pro­ducători de componente electronice din Japonia, va investi 21 mil. euro într-o fabrică la Feteşti-Gară, judeţul Ialomiţa, unde vor fi produse încărcătoare de baterii pentru scule electrice.

Noua fabrică va crea 300 de locuri de mun­că, iar investiţia va fi realizată în două etape.

„Tamura Corporation a înfiinţat o nouă companie în România, deţinută integral, pen­tru a produce încărcătoare de baterii pen­tru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la ce­rerea în creştere din Europa. Tamura îşi pro­pune să îşi dezvolte afacerile la nivel mon­dial, în special în Europa şi America. Ca par­te a a­cestei iniţiative, intenţionează să creas­că capacitatea de producţie a produselor mo­du­­lare în Europa, precum şi să îşi diversifice am­­prenta de producţie la nivel mondial“, trans­mit reprezentanţii companiei japoneze.