Strategie prudentă: NN Pensii nu a făcut nicio mişcare la BVB în martie 2023 însă a scos banii din depozite ca să cumpere titluri de stat de 1 mld. lei cu scadenţe după 2030. Randamente între 7,32% şi 7,99% pe an pentru titlurile de stat cumpărate.

Autor: Liviu Popescu 09.05.2023

NN Pensii a scos din banii de la CEC Bank şi a închis un depozit la Citibank Fondul a direcţionat şi cei 300 mil. lei contribuţii de la 2 milioane de participanţi către titluri de stat

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a rămas pe acelaşi poziţii cu investiţiile la Bursa de Valori Bucureşti în martie 2023 ca în luna precedentă, atât ca număr de acţiuni cât şi ca emitenţi, însă în schimb a investit 1 mld. lei în titluri de stat, arată calculele realizate de ZF pe baza rapoartelor NN Pensii şi a datelor BNR.

Astfel, NN Pensii, alimentat lunar de 2 milioane de salariaţi români prin prisma viramentelor de 3,75% din venitul brut cu circa 300 mil. lei, a scos în martie 400 mil. lei de la la CEC Bank şi a lichidat un depozit de 450 mil. lei la Citibank, pentru a cumpăra titluri de stat în lei de aproximativ 1 mld. lei prin redeschi­derea de emisiuni din partea Ministerului Finanţelor.