Alpha Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit net de 11 milioane de euro, în timp ce activele totale ale băncii au ajuns 4,4 miliarde euro, în creştere cu 13%

Autor: Roxana Rosu 09.05.2023

Alpha Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2023 un profit net de 11 milioane de euro, în timp ce activele totale ale băncii au ajuns 4,4 miliarde euro, cu 13% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut.

În T1/2022, banca a raportat un profit operaţional de 5,6 milioane euro.

Potrivit raportului financiar publicat de Alpha Bank Holdings Grecia, sucursala din România a avut în T1/2022 un profit net de 1 milion euro.

La finalul trimestrului 1 al anului 2023, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,02 miliarde de euro expunere netă, marcând o creştere de aproximativ 13% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 2,96 miliarde de euro, în creştere cu 9,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat marţi banca.

Pe segmentul persoanelor juridice, creditarea s-a majorat cu aproape 20%.

De asemenea, segmentul companiilor mari portofoliul de credite a crescut cu peste 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în trimestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creştere consistentă, de 94% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanţă din ultimul deceniu.

Conform datelor din raportul Alpha Bank Holdings, veniturile Alpha Bank România s-au cifrat în primele trei luni din 2023 la 43 milioane euro, în creştere cu 16% faţă de perioada similară din 2022,

Volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce a urcat cu 34% faţă primul trimestru al anului trecut.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.