Start pentru cea mai mare investiţie în producţie din ultimul deceniu. Nokian Tyres va crea 500 de locuri de muncă la Oradea. „După o evaluare atentă a peste 40 de locuri şi a mai multor factori, am decis că Oradea este cea mai bună opţiune“

Autor: Alexandra Matei 12.05.2023

Investiţia se ridică la 650 mil. euro şi va asigura o producţie de circa 6 milioane de anvelope anual Primele anvelope vor ieşi pe poarta fabricii în a doua jumătate a anului 2024.

Producătorul finlandez de anve­lope Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mon­diali de pe această piaţă, a înce­put ieri construcţia unei noi fa­brici la Oradea, o investiţie de 650 mil. euro. Primele anvelope se estimează că vor fi pro­duse în a doua jumătate a anului 2024, iar pro­ducţia de anvelope comerciale este pro­gra­mată să înceapă la începutul anului 2025.

„Această investiţie reprezintă un pas strategic important pentru dezvoltarea şi creş­terea noastră viitoare. O unitate de pro­ducţie de nivel mondial în Europa repre­zintă o etapă cheie în extinderea capacităţii şi crearea unei platforme echilibrate de producţie pe măsură ce noua fabrică Nokian Tyres este construită“, a declarat Jukka Moisio, preşedinte şi CEO al Nokian Tyres, în timpul conferinţei de presă care a marcat demararea lucrărilor pentru noua fabrică.