Un salariu pe zi. Un profesor de gimnaziu câştigă între 480 şi 550 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 18.05.2023

Un profesor de gimnaziu are un salariu care variază, în medie, între 480 şi 550 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Instituţiile de învăţământ particular cât şi dezvoltarea pe care au cunoscut-o în ultimii ani sistemele alternative de învăţământ particular, au dus la creşterea cererii pentru roluri de profesori şi educatori. Candidaţii căutaţi pentru rolul de profesor gimnaziu trebuie să fie absolvenţi de studii superioare, cu specializare în domeniul de predare, să fie absolvenţi ai modulului psihopedagogic şi să aibă experienţă de predare. Printre cerinţe se mai numără şi cunoştinţe avansate de limba engleză, cunoştinţe tehnologice şi abilităţi de lucru cu calculatorul, videoproiectorul sau tabla interactivă. Se fac recrutări pentru astfel de roluri în Ilfov, Bucureşti, Suceava,

Cluj-Napoca şi Arad, oferta salarială fiind între 480 - 550 euro net lunar“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, cursuri de formare şi dezvoltare profesională, posibilitate de şcolarizare a propriilor copii şi team buildinguri periodice.

În prezent, 138 de posturi vacante pentru poziţia de profesor de gimnaziu sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Ilfov, Suceava, Cluj-Napoca, Arad.