Interviu Ionuţ Bindea, CEO al ROCA Industry: „Este nevoie de investiţii pentru a construi o industrie performantă, bazată pe tehnologii adecvate şi o orientare a produselor către aplicaţii ale viitorului“

Autor: Mirabela Tiron 18.05.2023

Direcţiile strategice la care ne uităm pentru următoarele investiţii şi pentru creşterea companiilor din holding sunt: aplicabilitatea globală, industrii conduse de preocuparea pentru mediu, interesul pentru o economie circulară, ramuri care pot fi conduse de inovaţie şi nu în ultimul rând acces la forţa de muncă specializată.

Industria românească are nevoie de capital şi de susţinere, de programe destinate tuturor categoriilor de jucători industriali, pentru ca aceştia să devină campioni regionali şi să ajungă pe harta europeană.

„IMM-urile au nevoie de capital ca să se modernizeze şi să se dezvolte, dar şi indus­triaşii români mari au nevoie de susţinere pentru a deveni campioni regionali, să se pună pe harta europeană. În acest moment, schemele de stat disponibile în acest segment sunt puţine şi limitative ca acces pentru un jucător local“, a declarat Ionuţ Bindea, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al ROCA Industry.