Business sportiv. Garry Kasparov: „Am rămas înaintea competitorilor mei pentru că am ştiut mereu că nu concurez doar împotriva lor, ci concurez şi împotriva mea“

Autor: Miruna Diaconu 19.05.2023

Garry Kasparov, cel mai mare şahist din istorie, spune că motivul principal pentru care a reuşit să rămână timp de două decenii numărul 1 mondial a fost lupta pe care el a dus-o, în primul rând, cu el însuşi.

„Am rămas înaintea competitorilor mei pentru că am ştiut mereu că nu concurez doar împotriva lor, ci concurez şi împotriva mea, împotriva propriei mele excelenţe. Atâta timp cât concurezi şi împotriva propriei excelenţe, îţi vei cunoaşte mereu neajunsurile. Poate că ieri ai făcut ceva extraordinar, dar asta a fost ieri, azi trebuie să îmbunătăţeşti. Nu poţi folosi mereu aceleaşi trucuri“, spune Garry Kasparov.

Marele şahist a deschis prima etapă a Grand Chess Tour care a avut loc la Bucureşti în perioada 5-15 mai. Grand Chess Tour a fost fondat de Garry Kasparov, iar circuitul a fost adus în România de Fundaţia Superbet în parteneriat cu Federaţia Română de Şah.

„Dacă investim sustenabil în programe de educaţie în şah, dacă le aducem modele, idoli internaţionali, reuşim inclusiv să îmbunătăţim viitoarea forţă de muncă a ţării. Am fost impresionată şi anul acesta de numărul mare de copii şi de adolescenţi care au venit să îi vadă pe marii maeştri ai lumii“, remarcă şi preşedinta Fundaţiei Superbet, Augusta Dragic.

În vizita sa la Bucureşti, Garry Kasparov s-a întâlnit cu peste 40 de copii care fac parte din programele GO Scholarship şi şah în şcoli alături de Fundaţia Kasparov şi Centrul „Step by Step“.