Sorin Stoica, CEO al Eturia: Începutul anului a fost unul foarte bun, însă vom vedea o temperare a pieţei. Preţurile pachetelor de vacanţă au crescut cu circa 35%. Anul trecut, grupul Eturia a avut un volum de vânzări de 23 milioane euro, iar pentru anul acesta sunt aşteptate venituri de 30 milioane euro

Autor: Miruna Diaconu 22.05.2023

Sorin Stoica, CEO al agenţiei de turism Eturia, specializată în vacanţe exotice, spune că anul 2022 a fost unul foarte bun din perspectiva cererii, un trend continuat şi la începutul acestui an. Cu toate acestea, este aşteptată o temperare a cererii spre finalul acestui an sau începutul anului viitor.

„Primul trimestru al acestui an a fost foarte bun, peste aş­teptări. În mod nor­mal, ar trebui să vedem o scădere a cererii pen­tru că, faţă de anul pre­cedent, nu mai e presiune cumulată în pandemie. Oamenii au călătorit şi călătoresc. Un alt motiv este că banii care s-au strâns în pandemie se ter­mină. Anul trecut oa­menii erau dispuşi să dea ori­cât, dar doar să plece, ceea ce a dus la o cerere mai mare decât oferta, astfel că pre­ţurile au crescut justi­ficat sau nu“, spune Sorin Stoica.