Conferinţa ZF/BT Health. Medicul Adrian Udrea, Medisprof din Cluj: În spitalele din Occident toţi circulă cu cărţi de buzunar foarte stufoase, în care există protocolul de tratare pentru orice. În România faptul că nu ai protocoale este o problemă iar în cancer este dramatic

Autor: Mirabela Tiron 23.05.2023

Lipsa protocoalelor din sănătate şi controlul calităţii serviciilor reprezintă două din problemele sistemului medical, potrivit medicului Adrian Udrea de la spitalul Medisprof din Cluj.

„Fără protocoale nu ai calitate şi nu poţi avea controlul calităţii. Toţi cei care am fost în Occident într-un spital vedem că medicii cir­culă cu cărţi de buzunar foarte stufoase, în care există protocolul de tratare pentru orice. În Ro­mânia faptul că nu ai protocoale este o pro­ble­mă iar în cancer este dramatic pentru că pierzi multe vieţi. Nu vorbesc neapărat de Cluj, mă refer la ţara întreagă“, a declarat el în cadrul conferinţei „ZF/BT Health. Sănăta­tea, în prim-plan. Cum arată piaţa medicală la nivel local?“, organizat de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania. Evenimentul organi­zat la Cluj a fost primul dintr-o serie de con­fe­­rinţe în care aducem la aceeaşi masă antre­prenorii din sănătate pentru a vedea cum este piaţa medicală şi ce soluţii sunt la pro­blemele cu care se confruntă.

Medisprof Cancer Center, o companie fon­da­tă de medicul Carolina Udrea, ce de­ţi­ne un spital în Cluj-Napoca, unde oferă ser­vicii pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice, va începe anul viitor construcţia celui de-al doilea spital oncologic, o investiţie estimată la 22 mil. euro. Noul centru de diagnostic şi tratament se va întinde pe 7.000 mp, o supra­faţă dublă faţă de cea a actualului spital al Medisprof Cancer Center (MCC).