Claudiu Aron, complexul hotelier Alpin din Poiana Braşov: În turism cine nu merge pe mixul de clienţi individuali şi corporaţii nu are o carte câştigătoare

Autor: Mirabela Tiron 23.05.2023

Compania Alpin 2003, care admi­nistrează complexul hotelier Alpin Resort Hotel, unul dintre cei mai mari jucători din turism din staţiunea Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu afaceri de 54,5 milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de anul anterior şi nivel aproape similar cu cel din 2019, arată datele de la mfinante.ro.

„Am bugetat o creştere cu 10% pentru acest an şi vedem că trendul este unul crescător. Am mers mult pe zona de corporaţii, conferinţe, eveni­mente şi avem un grad mediu de ocupare de 70% în primele luni ale anului. Cu clienţii individuali a fost mai complicat dat fiind vremea urâtă şi se simte şi efectul inflaţiei mari“, a declarat pentru ZF Claudiu Aron, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

Aron este cu­nos­cut prin com­plexul  hotelier  Alpin din Poiana Braşov, care  include hote­lul Alpin cu 150 de camere, un apart-hotel cu 114 apartamente, Casa Alpin cu 25 de camere şi 7 aparta­mente, toate clasate la patru stele. De asemenea, compania mai are şi două restaurante, conform datelor de pe site-ul Alpin.

Antrepre­norul spune că în turism cine nu îşi asigură mixul între clienţii individuali (leisure) şi corporaţii nu are o carte câştigătoare, iar la Alpin a reuşit să asigure acest mix.