Confidex: Pentru prima dată în trei ani se vede orientarea managerilor români către export. Încrederea managerilor în economie se află la cel mai înalt nivel

Autor: Miruna Diaconu 24.05.2023

Indicele Confidex arată un nivel de 50,2 al încrederii managerilor români în economie în primul semestru al anului 2023.

Managerii români se orien­tează către export, acce­sul mai facil la pieţele in­ternaţionale fiind una din­tre oportunităţile pe care ei le văd în perioada următoare, se ara­tă în studiul Confidex care măsoară în­cre­derea managerilor români în economie în primul semestru al acestui an, rea­lizat de Impetum Group.

Criza pandemică, con­flic­tul din Ucraina, crizele din energie şi de materii pri­me şi inflaţia au dus la un grad mai mare de re­zili­en­ţă în rândul compa­nii­lor, astfel că managerii ro­mâni se simt tot mai încre­zători în economie. În pofi­da incertitudinilor care pla­nea­ză în continuare asupra eco­nomiei, nivelul de optimism al mana­gerilor este la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani.

„Optimismul managerilor români ar putea indica o schimbare de trend în eco­no­mie. Astăzi, Confidex confirmă prognozele de intensificare a creşterii economice a Ro­mâniei pentru perioada următoare. Prin acest optimism cred că managerii contri­bu­ie direct la un viitor mai bun, economic vor­bind, pentru România: investesc mai mult, angajează mai mult şi în cele din urmă aces­te comportamente ale lor produc PIB“, a declarat Andrei Cionca, CEO Impetum Group.