Grupul Lactalis spune că instanţa a suspendat amenda primită de Covalact şi Dorna Lactate de la Consiliul Concurenţei. „Societăţile au acordat inspectorilor de concurenţă accesul la toate documentele“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.05.2023

ReprezentanŢii grupului Lac­ta­lis, liderul pieţei de lactate din Ro­mânia, spun că sancţiunile anunţate recent de Consiliului Concurenţei care vizau cele trei mari companii din grup, Albalact, Covalact şi Dorna Lactate, nu au fost aplicate ca urmare a con­sta­tării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurenţiale săvâr­şite de vreuna dintre companii. Re­cent, Consiliul Concurenţei a anunţat că a sancţionat cu o amendă totală de 2,9 mil. euro companiile Albalact, Co­valact şi Dorna Lactate pentru că au refuzat să ofere acces la unele infor­maţii în timpul inspecţiilor inopinate derulate în cadrul investigaţiei privind posibile înţelegeri de stabilire a pre­ţurilor pe piaţa producţiei şi comercia­lizării de unt. Autoritatea de concu­renţă a declanşat, la sfârşitul lunii mar­tie a acestui an, trei investigaţii privind posibile înţelegeri de stabilire a pre­ţurilor pe pieţele producţiei şi/sau co­mercializării de ulei de floarea-soare­lui, unt şi zahăr.

„Referitor la sancţiunile anunţate de Consiliul Concurenţei din Româ­nia, companiile Albalact, Covalact şi Dorna Lactate au formulat acţiuni în anulare şi suspendare împotriva deci­ziilor pentru aplicarea amenzilor co­mi­natorii. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formu­la­te de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câştig de cauză compa­nii­lor. Al treilea dosar de suspendare a­flat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti va fi judecat în zilele care urmează“, au spus reprezentanţii Lactalis într-un comunicat de presă.