ARB susţine că se alătură demersurilor băncilor de contestare a proceselor verbale de contravenţie decise de ANPC şi analizează pârghiile legale „pentru corectarea acestei nedreptăţi şi tragerea la răspundere a celor responsabili“

Autor: Claudia Medrega 24.05.2023

♦ ARB reacţionează şi la afirmaţiile preşedintelui ANPC susţinând că acestea „sunt false, exprimate cu rea credinţă şi dezinformează consumatorii“

♦ La nivel individual doar 4 bănci din cele 11 amendate, respectiv BCR, BRD, ING Bank şi OTP Bank, au transmis până acum reacţii la decizia ANPC.

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a reacţionat ieri din nou la sancţiunile decise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) împotriva băncilor privind rambursarea creditelor şi susţine că se raliază demersurilor băncilor de contestare a proceselor verbale de contravenţie încheiate de ANPC.

„Comunitatea bancară ana­li­zează toate pârghiile legale pentru co­rectarea acestei nedreptăţi şi tra­gerea la răspundere a celor responsabili pentru prejudiciile grave de imagine aduse sectorului bancar. Defăimarea instituţiilor de credit prin afirmaţii eronate şi calomnioase re­prezintă un abuz şi apreciem că acest tip de retorică nu poate să fie to­lerat în spaţiul public. În acest context, considerăm necesar ca in­sti­tuţiile ierarhice superioare să inter­vină cu celeritate“, a transmis ieri ARB.