Piaţa de leasing operţional continuă consolidarea: ALD Automotive preia LeasePlan. Bogdan Apahidean, managing director al LeasePlan în România, a decis să dea curs altor oportunităţi profesionale în afara companiei

Autor: Bogdan Alecu 24.05.2023

♦ ALD Automotive şi LeasePlan vor începe procesul de integrare pentru a deveni o singură companie în România.

ALD Automotive a finalizat achiziţia integrală a LeasePlan, unul dintre liderii globali specializaţi în managementul flotei şi în soluţii de mobilitate, de la consorţiul condus de TDR CAPITAL.

Această achiziţie reprezintă o schimbare majoră, ce situează noul grup în poziţia de lider global în mobilitate sustenabilă, cu o flotă totală de 3,3  milioane de vehicule administrate la nivel mondial.

În România, ca urmare a finalizării achi­ziţiei, ALD Automotive şi LeasePlan vor începe procesul de integrare pentru a deveni o sin­gură companie, sub re­zer­va aprobării auto­ri­tăţilor de regle­mentare.

Pentru a conduce în România dezvoltarea strategică a entităţii com­binate, Tim Albertsen, chief executive officer al ALD Automotive I LeasePlan, l-a numit pe Shane Dowling, anterior general manager al ALD Automotive în România, country managing director.