Constructorul grec Aktor: Am hotărât să ne concentrăm pe Grecia şi România, o ţară în care am acumulat experienţă şi care are nevoie substanţială de infrastructură

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.05.2023

♦ Dintre cele mai importante contracte semnate în 2022 de Aktor fac parte restaurarea şi mentenanţa lotului 5 de cale ferată Bucureşti – Craiova – Timişoara – Cluj – Braşov – Iaşi – Galaţi – Constanţa, cu o valoare bugetată de 94 mil. euro, precum şi reabilitarea şi mentenanţa lotului 1 din aceeaşi linie de cale ferată, cu o valoare bugetată de 93 mil. euro.

Constructorul grec Aktor, parte din grupul Ellaktor, şi-a propus să se concen­treze pe oportunităţile de construcţii din Ro­mâ­nia, o ţară cu nevoi ridicate de dezvoltare a infrastructurii, după cum se arată în rapor­tul financiar al grupului, aferent anului 2022.

Printre principalele proiecte pe care s-a concentrat constructorul grec în 2022 s-a numărat Centura Bucureştiului, alături de mai multe proiecte feroviare din România şi Grecia. Ca lider al asocierii, Aktor a obţinut în 2020 contractul pentru lotul 3 al Centurii Bucureştiului, cu o lungime totală de 18 kilo­metri. În acest proiect, Aktor SA este asocia­tă cu Euro Construct Trading 98, o companie locală în insolvenţă.

„Din punct de vedere geografic, grupul a hotărât să se concentreze pe Grecia şi Româ­nia, o ţară din UE în care a acumulat expe­rienţă şi know-how şi care, totodată, are o nevoie substanţială de infrastructură“, se arată în raport. Dintre cele mai importante contracte semnate în 2022 de Aktor fac parte astfel restaurarea şi mentenanţa lotului 5 de cale ferată Bucureşti – Craiova – Timişoara – Cluj – Braşov – Iaşi – Galaţi – Constanţa, cu o valoare bugetată de 94 de milioane de euro, precum şi reabilitarea şi mentenanţa lotului 1 din aceeaşi linie de cale ferată, cu o valoare bugetată de 93 de milioane de euro.