Hans Poulsen, CEO, JD Agro Cocora: Ne propunem extinderea suprafeţei cultivate cu cereale cu 3.000 ha în următorii trei ani. Cumpăram teren, luăm în arendă şi suntem interesaţi de achiziţia a noi ferme

Autor: Florentina Niţu 25.05.2023

JD Agro Cocora, deţinută de investitori danezi, vrea să intre în cercul restrâns al marilor cultivatori de cereale şi ţinteşte 20.000 ha până în 2025 În prezent, compania exploatează 17.000 ha în judeţele Ialomiţa, Constanţa şi Buzău.

Compania JD Agro Cocora, parte a grupului Romania Farm Invest A/S deţinut de investitori danezi, cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro în 2022, se concentrează pe intrarea în topul celor mai mari zece cultivatori de cereale în următorii ani, extinderea suprafeţei cultivate până la 20.000 de hectare fiind o prioritate pe termen scurt şi mediu.

Cumpărarea de terenuri, luarea unor terenuri în arendă şi preluarea unor ferme sunt principalele mijloace prin care îşi va îndeplini obiectivul, potrivit lui Hans Poulsen, CEO al JD Agro Cocora, care a acordat un interviu pentru Ziarul Financiar prin e-mail.